<img alt="" src="http://www.yama1hove.com/168881.png?trk_user=168881&amp;trk_tit=jsdisabled&amp;trk_ref=jsdisabled&amp;trk_loc=jsdisabled" height="0px" width="0px" style="display:none;">
Menu
Receive a quote

Best practices voor videomarketing

12 May 2020

Videomarketing is een van de sterkste manieren om een ​​visuele voorstelling of demonstratie van je producten of diensten te geven - en het stelt je in staat om de aandacht van je doelgroep te trekken in de juiste fase van de kopersreis. 

Een vraag over jouw video project? 
👉Start een gesprek met een van onze video specialisten 

Ontvang een offerte


Je video's kunnen eenvoudig met je telefoon worden gemaakt of door een externe leverancier. In beide gevallen volgen hier best practices, bronnen en tips voor het genereren van leads om ervoor te zorgen dat je bedrijf profiteert van videomarketing
.

1. Bepaal je doel 

Om van video te profiteren, moet je marketingstrategie zijn opgebouwd rond doelen die SMART zijn: specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgevoelig. Je kan deze doelen maken door de volgende vragen te stellen:

 • Specifiek: wat wil je dat je video's bereiken? 
 • Meetbaar: hoe meet je de resultaten van je inspanningen? 
 • Haalbaar: is je doel haalbaar of niet? 
 • Relevant: sluit het doel aan bij de grotere doelen van je organisatie?
 • Tijdgevoelig: wanneer moet je het doel bereiken? 

2. Doe je onderzoek

De beste manier om inspiratie op te doen, is door te kijken naar andere inhoud die goed presteert op de platforms die je wilt gebruiken. Neem de tijd om naar topbedrijven en influencers in je branche te kijken. Omdat je jouw concurrentie niet wil kopiëren in videomarketing, omvat elk goed plan onderzoek. Evalueer wat anderen met  inhoud doen, noteer wat je leuk vindt en probeer het beter te doen.

3. Maak je video's zoekmachine vriendelijk

Video is een fundamenteel onderdeel van zoekresultaten en wordt weergegeven in zowel algemene zoekresultaten als videozoekresultaten. Om ervoor te zorgen dat mensen je video online kunnen vinden, moet Google informatie kunnen extraheren om te begrijpen waar je video over gaat. 

Volg deze tips om je videozoekresultaten te verbeteren:

 • Maak je video's crawlbaar : als Google je video kan crawlen, kunnen ze een thumbnail en andere functies bieden.
 • Voeg metatags en titels toe: door video te leveren die is opgemaakt voor zoekmachines, neemt de kans toe dat je video in de zoekresultaten wordt weergegeven.  
 • Gebruik gestructureerde gegevens of een videositemap:
  gestructureerde gegevens helpen Google je video beter te begrijpen. Een videositemap helpt Google nieuwe of gewijzigde inhoud te vinden.

  Pro tip:
  "Het optimaliseren van video's voor zoeken verschilt niet veel van het optimaliseren van op tekst gebaseerde inhoud. In feite is het de kopie die aan je video is toegevoegd (in de vorm van metagegevens) en de kopie eromheen (in de vorm van een beschrijving of transcriptie) die het verschil maakt. Een van de meest impactvolle stappen die je kan nemen om je video's te optimaliseren, is het toevoegen van bijschriften. Op deze manier kunnen alle relevante zoekwoorden die je in de daadwerkelijke video hebt besproken, door zoekmachines worden gecrawld, waardoor ze nog meer kunnen vertellen waarover je video's  gaan. "

   

4. Gebruik een hoogwaardige, in het oog springende thumbnail

In deze visuele dagen kan je thumbnail de doorslaggevende factor zijn voor het al dan niet doorklikken naar je video. Een goede thumbnail valt op in de zoekresultaten en laat je kijkers weten waar je video over gaat en waarom ze deze zouden moeten bekijken. 

Een video maken voor sociale media? 
👉Lees 10 stappen voor een succesvolle social 
media video.

 

 

Vidyard stelt de volgende praktische tips voor thumbnails voor om klikken te stimuleren:

 1. Maak een selectie van goede beelden
 2. Focus op gezichten en emoties
 3. Beheer kleur en contrast
 4. Probeer animatie
 5. Voeg je branding toe
 6. Gebruik geen thumbnail van een clickbait (maar gebruik indien nodig drama)
 7. Gebruik een hoge resolutie

5. Vergeet geen call-to-action

Call-to-actions (CTA's) zijn essentieel voor elke marketinginspanning, inclusief video. Zorg ervoor dat je een call-to-action opneemt in de video zelf en de video-bestemmingspagina. 

 • Verwijs kijkers naar je website voor een gratis whitepaper, meer informatie of een kortingsaanbieding.
 • Als je een instructievideo op je website plaatst, omring deze dan met CTA's op de pagina die je publiek laten weten dat je het materiaal hebt dat ze nodig hebben, de kennis om het voor hen te doen of de instructiegids om hen te helpen.
 • Als je uploadt naar YouTube, profiteer dan van de call-to-action-overlays van YouTube die kijkers aanbiedingen bieden, meer informatie over je bedrijf kunnen bevatten en het verkeer naar je website kunnen stimuleren.

6. Maak het sociaal

Wanneer je een video plaatst, moet je jouw kijkers gemakkelijk jouw content laten delen via Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest, e-mail en codes insluiten in hun eigen blogs. Dit zal je betrokkenheid en reacties vergroten, een sleutel tot videosucces. Meer dan 50 procent van de video's op YouTube bevat reacties van de community; zorg ervoor dat de jouwe er een is waar mensen het over hebben.  

7. Locatie, locatie, locatie

Worden je video's zowel op je website als op YouTube weergegeven? Het maakt niet uit of je ze op een pagina insluit of naar de YouTube-pagina linkt - zorg dat die inhoud op je site komt. Maar laat ze niet verloren gaan. Verberg ze niet in een blogbericht dat uiteindelijk zal worden begraven door nieuwere berichten. Maak een landingspagina om je uitstekende aanbod onder de aandacht te brengen. Laat een spoor achter naar je video's op je site met thumbnails en links die ze promoten.

8. Hergebruik straffe inhoud

Als je straffe inhoud hebt, zoek dan naar manieren waarop je de investering kunt benutten. De video's die je hebt gemaakt, kunnen worden gebruikt om ander waardevol marketingmateriaal te maken:

 

 

Person holding Iphone

Do you need help with creating a strong video strategy?

Just book a call with Bram.

BOEK EEN GESPREK

Subscribe by Email