<img alt="" src="http://www.yama1hove.com/168881.png?trk_user=168881&amp;trk_tit=jsdisabled&amp;trk_ref=jsdisabled&amp;trk_loc=jsdisabled" height="0px" width="0px" style="display:none;">
Menu
Receive a quote

Tik Tok als Video Marketing Tool: Fad or Trend?

3 April 2020

“We don’t spark trends, we set them on fire” - TikTok

Associeerde jij Tik Tok ook altijd met mensen die zichzelf belachelijk maakten zonder dat ze erbij stil stonden? Wel, dan heb je het goed mis. Tik Tok is tegenwoordig een heel belangrijk platform in de wereld van sociale media.  

Schermafbeelding 2019-11-13 om 15.20.08 uur.png

Zeker als je je als bedrijf richt op late Millennials en Generation Z als doelgroep (en waarom zou je dat niet doen - tegen volgend jaar zouden deze generaties naar verwachting 40% van alle klanten vertegenwoordigen), dan had je gisteren al op Tik Tok moeten zitten. 


Wil je meer leren over video metrics? 👈
Bekijk The 7 key video metrics to measure the success of your content


Wat is Tik Tok precies? 

Kort antwoord - het is een app waarmee gebruikers onderweg leuke video's kunnen maken en deze met iedereen kunnen delen. 

Gelanceerd in 2016 als Douyin in China, kreeg het snel een hoop populariteit en werd het het jaar daarna buiten China geïntroduceerd als ByteDance. Om de Amerikaanse markt te veroveren, kochten ze de zeer populaire Musical.ly en de rest is geschiedenis. 

Na de top 4 social media-reuzen staat Tik Tok op nummer 5, en hoewel het op verschillende manieren vergelijkbaar is met de 4 andere apps, noemt het zichzelf in de eerste plaats een entertainment-app en geen lifestyle-app. Van alle andere apps is Tik Tok ook de gemakkelijkste om te gebruiken en content te maken - vandaar ook het enorme aantal makers van content op deze app. 

Een trend die momenteel speelt op Tik Tok - die voor marketeers heel interessant is - is dat Tik Tok-gebruikers graag reageren op andere video's met eigen video's. Met torenhoge betrokkenheidsniveaus in deze app, is dit door gebruikers-gegenereerde content op een heel ander niveau. 

Laten we enkele cijfers en andere redenen bespreken waarom je, als marketeer of merkeigenaar, een oogje in het zeil moet houden op dit nieuw platform. 

Hulp nodig bij je video project?
👉Praat met een van onze video specialisten

Ontvang een offerte

 

Tik Tok heeft wereldwijd 500 miljoen actieve gebruikers

Het was de meest gedownloade app in de iOS app-store van Apple en de derde meest gedownloade app in Google Playstore (net na Whatsapp en Facebook Messenger) in het eerste kwart (Q1) van 2019.

Source

Zoals je kan zien is dit platform dus super populair aan het worden onder de mensen.  

Is Tik Tok het juiste marketing platform voor jou?

“If I was working for GE or Allstate or AT&T, I wouldn’t recommend advertising on the platform. But if you’re Taco Bell, Burger King or Adidas, there’s an opportunity there.” 

  • Benjamin Stops, strategist at Rauxa

Als je doelgroep tussen de 16 en 24 jaar oud is, dan zeker. 41 procent van de TikTok-gebruikers is tussen de 16 en 24 jaar oud, en interessant genoeg heeft Tik Tok meer mannelijke gebruikers dan vrouwelijk - 55,6 procent van de gebruikers is man en 44,4 procent van de gebruikers is vrouw.

Gebruikers zijn verslaafd aan Tik Tok

90% van de gebruikers kijkt verschillende keren per dag naar Tik Tok video's. 


Wil je meer leren over video productie?
👈 
Bekijk
Getting the video you want: a roadmap for video production 

 

Hashtag-challenges zijn een rage op Tik Tok

Merken, influencers en zelfs willekeurige mensen - iedereen maakt tegenwoordig video content op basis van hashtags, omdat ze hier een geweldige voort trekkingskracht in zien op Tik Tok. 

  • De #RaindropChallenge heeft meer dan 685,7 miljoen views op Tik Tok.
  • Jimmy Fallon's #TumbleweedChallege heeft in zeven dagen 8000 video's gemaakt met meer dan 9 miljoen views .

Er zijn meer dan 5 miljoen #InMyFeelings challenge video's op TikTok vergeleken met 1,7 miljoen op Instagram.

Influencers op Tik Tok doen het redelijk goed voor zichzelf

Tik Tok influencers met 2,5 miljoen volgers of meer rekenen ongeveer $ 500-800 per post, vergeleken met $ 100 voor elke 10.000 volgers op Instagram. 

Tik Tok trekt ook veel advertentiedollars aan

Volgens Adweek kosten individuele hashtag-challenges merken $ 150.000 voor zes dagen met promotie. TikTok adviseert adverteerders verder om $ 100.000 tot $ 200.000 extra te budgetteren om de hashtag-challenge op het platform te promoten. 

Dit zijn enorme aantallen, maar Tik Tok verzilvert hun gekke populariteit en de miljoenen gebruikers die het heeft weten aan te trekken en te engageren. 

Merken die winnen op Tik Tok

Het is vrij duidelijk dat Tik Tok momenteel behoorlijk sterk gaat in de wereld van sociale media marketing en video marketing. Van tieners tot merkeigenaren en zelfs advocaten (ja, advocaten zijn er ook bij, schokkend hé!), iedereen springt op deze kar om te zien of ze een deel van deze  populariteit kunnen krijgen. 

Laten we eens kijken hoe merken dit platform gebruiken om leads te genereren en hun doelgroep aan te trekken.

Sephora

Net zoals het sterk aanwezig is op alle andere sociale mediakanalen, heeft Sephora een geverifieerd Tik Tok-account en gebruikt het om entertainende make-upvideo's te maken. Omdat make-upvideo's populair zijn op alle sociale kanalen, is het geen wonder dat ze het ook heel goed doen op Tik Tok. 

Sephora moedigt volgers ook aan om hun eigen Tic Tok-video's te maken met hun officiële hashtag.

Sephora moedigt volgers ook aan om hun eigen TikTok-video's te maken met hun officiële hashtag. 

Chipotle

Chipotle is een baas in het maken van eigenzinnige, leuke inhoud. Hun Tik Tok-video-inhoud is niet anders. Begin dit jaar werkten ze samen met influencer David Dobrik en creëerden ze een hashtag-campagne #ChipotleLidFlip, waarin ze gebruikers uitdaagden om een ​​chipotle-container om te draaien en correct te laten landen.

Het resultaat? 100.000 inzendingen (en stijgend) en meer dan 230 miljoen views. 

McDonalds

McDonald's besloot een door gebruikers gegenereerde Tik Tok-campagne uit te voeren rond de hashtag #BigMacTikTokChallenge , waarbij gebruikers werden gevraagd om zoveel mogelijk geld te winnen door video's te maken waarin ze zongen en dansten onder het gezang van McDonald's. 

En hoe zit het met gewone dienstverleners?

Interessant genoeg zul je ook advocaten, sheriffs en makelaars vinden die dit jonge publiek proberen te lokken met eigenzinnige Tik Tok content. Ze verzamelen honderdduizenden views en worden supersterren van de ene op de andere dag. 

Screen Shot 2019-11-13 at 3.33.09 PM.png

Tik Tok op weg naar ongeëvenaard succes?

Het lijkt zo. 

“That’s what’s unique about the app and Gen Z. They’re not just passive consumers anymore. They want to see things in an authentic way, and leaning into that by reacting immediately. They aren’t just watching. They’re creating in response. You’re turning them into brand ambassadors without even doing any influencer marketing.”

Stefan Heinrich, Director of Tik Tok U.S. Marketing

Dus klaar om video's te maken op Tik Tok?

Bron: https://wipster.io/blog-for-creative-teams-who-want-better-collaboration-tools/tik-tok-video-marketing

Person holding Iphone

Heb jij hulp nodig bij het creëren van een sterke video strategie? 

Boek een gesprek met Bram.

BOEK EEN GESPREK

You May Also Like

These Stories on Strategy

Subscribe by Email